Белият дом разкритикува "истерията" на демократите за разговора на Тръмп със Зеленски

https://mreja.bg/senzacionno/beliyat-dom-razkritikuva-isteriyata-na-demokratite-za-razgovora-na-tramp-sas-zelenski/64941 Mreja.bg
Белият дом разкритикува "истерията" на демократите за разговора на Тръмп със Зеленски


Белият дом разкритикува "истерията" на демократите, след като Конгресът на САЩ публикува жалбата на разобличител за телефонен разговор между президента Доналд Тръмп и украинския му колега Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

"Нищо не се променя с публикуването на тази жалба, която не е нищо повече от компилация на разкази от трета ръка и статии в печата", заяви говорителката на американското президентство Стефани Гришам.

Тя добави, че "Белият дом ще продължи да отхвърля истерията и погрешните тълкувания, които се разпространяват от демократите и множество медии", предава БТА.

Председателят на комисията за разузнаването в Камарата на представителите, демократът Адам Шиф, каза, че президентът е "изменил на клетвата си за встъпване в длъжност". Шиф обвини Тръмп, че се държи като мафиотски бос и че се опитва да изнуди Украйна, предаде ДПА.

На изслушване в комисията и. д. директор на националното разузнаване Джоузеф Магуайър обясни, че голяма част от текста на жалбата е защитен съгласно президентската "привилегия на изпълнителната власт", тъй като касае телефонен разговор между държавния глава и негов чуждестранен колега.

Магуайър определи жалбата като безпрецедентна.

"Смятам, че всичко тук по тази тема е напълно безпрецедентно. Смятам, че разобличителят действа добронамерено. Смятам, че той е постъпил правилно и плътно се е придържал към закона", заяви и. д. директор на националното разузнаване на САЩ.

Магуайър добави, че тази жалба се различава от всички други, за които той е чувал досега, тъй като в нея е замесен президентът.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.