„Банк ъф Чайна" отвори клон в Румъния

https://mreja.bg/senzacionno/bank-af-chayna-otvori-klon-v-rumaniya-2/74017 Mreja.bg
„Банк ъф Чайна" отвори клон в Румъния


Вчера в румънската столица Букурещ бе открит клон на „Банк ъф Чайна". Той е първият на китайска финансова институция в балканската страна.

На церемонията присъства председателят на Сената Теодор Мелешкану, който заяви, че откриването на банковия клон ще разшири възможностите за бизнес между Китай и Румъния, давайки по този начин принос за цялостното развитие на двустранните отношения. „Откриването на клон на „Банк ъф Чайна" в Букурещ представлява важен момент за нашите страни на фона на 70-годишната им непрекъсната история и 15-та годишнина от установяването на всеобхватно стратегическо партньорство", посочи той, цитиран от "Радио Китай".

Според Мелешкану, Румъния желае да се ангажира и участва по-активно в проектите за регионална свързаност между Европа и Китай. „Искаме Платформата за свързаност между Китай и ЕС и стратегията за европейска свързаност да бъдат полезни за Румъния, като в същото време засилваме синергията между тях, форматът „17+1" и инициативата „Един пояс, един път", добави той.

Главният секретар на румънското правителство Антонел Танасе заяви, че клонът на „Банк ъф Чайна" ще даде нова добавена стойност към румънската финансова институция и изрази увереност, че банката ще стане неин дългосрочен партньор, който ще допринася ефективно за реализирането на целите за икономическо и финансово развитие на двете страни.

Председателят на борда на директорите на „Банк ъф Чайна" Лиу Лиенгъ посочи, че Централна и Източна Европа е важен пазар за неговата институция, добавяйки, че се надява клонът в Букурещ да допринесе за подобряване на възможностите за предоставяне финансови услуги за региона.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.