Аварията в ДГ "Асенова крепост" е отстранена, екипи на ВиК работили цяла нощ

https://mreja.bg/senzacionno/avariyata-v-dg-asenova-krepost-e-otstranena-ekipi-na-vik-rabotili-cyala-nosht/74792 Mreja.bg
Аварията в ДГ "Асенова крепост" е отстранена, екипи на ВиК работили цяла нощ


Учебният процес в ДГ "Асенова крепост" в Асеновград протича нормално, съобщиха от общината. Аварията на водопровода, заради която бе наводнен дворът на детското заведение, вече е отстранена. Щети са нанесени само по дворното пространство - свалена е част от оградата, демонтирана е и къщичката при пясъчника, за да може да влязат машините. Днес в детската градина има една сборна група.

Някои от родителите, които са имали възможност, са оставили децата си вкъщи. Директорът Емилия Костова посочи, че е осигурена вода, парното е пуснато, за да се отоплят помещенията, има и медицинско лице, работник в кухнята и педагогически персонал.

Екипите на ВиК-Асеновград са работили по отстраняване на аварията цяла нощ. Около 4 часа тази сутрин водоподаването е възстановено, но се изисква време, за да се изпълни цялата водопреносна мрежа в района. "Няма място за притеснение", категорична е директорът на ДГ "Асенова крепост".

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.