Албена Михова и Румен Григоров четоха на деца в парка в “Младост”

https://mreja.bg/senzacionno/albena-mihova-i-rumen-grigorov-chetoha-na-deca-v-parka-v-mladost/64237 Mreja.bg
Албена Михова и Румен Григоров четоха на деца в парка в “Младост”


Текстовете от най-обичаните детски книги зазвучаха в парк „Сто години София“ в столичния квартал “Младост” 2. А произведенията четоха една от най-усмихнатите български актриси Албена Михова и нейният колега Румен Григоров.

Нетрадиционното събитие събра десетки деца и техните родители, които слушаха с увлечение български и световни приказки, басни и гатанки. Най-малките посетители на събитието имаха възможност да нарисуват и своите любими герои. „Много беше хубаво, най-много ми хареса „Пипи дългото чорапче“. Вече ще искам мама и баба да ми я четата“- коментира един от най-малките гости на четенето – 4-годишният Пепи.

“Благодаря на народния представител Мария Илиева, по чиято покана съм тук. Като човек-артист истински съм вдъхновена от неподправения интерес, с който децата в моя квартал откликнаха на четенето”, сподели актрисата Албена Михова.

Мария Илиева използва повода, за да зареди с нови заглавия къщичките за книги в парка. Преди време именно тя постави читалните в два от парковете в “Младост”. Те ca бeзплaтнa възмoжнocт зa житeлитe и гocтитe нa квартала cвoбoднo дa взимaт, чeтaт и връщaт рaзлични книги. Гoлямa чacт oт четивата ca дaрeни oт Илиeвa, нo вeчe ce прeвръщa в трaдиция хoрaтa oт рaйoнa дa cпoдeлят любимитe cи зaглaвия cъc cъквaртaлцитe cи. „Къщичките за четене се радват на голям интерес от жителите на “Младост”. Щастлива съм, че книгите пак са на мода. Предстои да поставим читални на открито и на други места за отдих в района“ – разкри народният представител Мария Илиева.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.