8550 ученици във Велико Търново влизат в клас в понеделник

https://mreja.bg/senzacionno/8550-uchenici-vav-veliko-tarnovo-vlizat-v-klas-v-ponedelnik/63721 Mreja.bg
8550 ученици във Велико Търново
влизат в клас в понеделник


С оптимален прием и повече ученици спрямо миналата година Велико Търново посреща новата учебна година. Над 8550 момчета и момичета ще прекрачат  в класните стаи в понеделник. 6799 от учениците ще чуят първия звънец в общинските училища, а над 1750 – в професионалните гимназии, съобщиха от местната управа.

Почти във всяко училище има деца, които са на великотърновци, завърнали се от чужбина - близо 20 са тези ученици само в ОУ „Бачо Киро“ и Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Гимназии в старопрестолния град са избрани от ученици и техните родители дори от Южна България.

Всички училища във Велико Търново и на територията на общината са в готовност за първия учебен ден. Това увериха директорите на учебните институции, с които кметът Даниел Панов проведе работна среща. Той припомни, че в Старата столица новата учебна година започва с пет изцяло обновени учебни бази – СУ „Владимир Комаров“, Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Георги Раковски“, ПМГ „Васил Друмев“, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. На финал са дейностите от основния ремонт на СУ „Емилиян Станев“, обхващащи вътрешните помещения. Предстои обновяване на ОУ „Петко Р. Славейков“ и ОУ „Неофит Рилски“ /Килифарево/, както и в професионалните гимназии по строителство, архитектура и геодезия, по туризъм и по електроника.

„Благодаря ви за разбирането, за доброто управление на всички училища, за екипната ни работа в името на нашите деца“, обърна се Даниел Панов към директорите на училищата. Той подчерта, че както на държавно ниво, така и в общинските политики образованието остава основен управленски приоритет.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.