80% от хората изпитват болка в гърба в определен момент от живота си

https://mreja.bg/senzacionno/80-ot-horata-izpitvat-bolka-v-garba-v-opredelen-moment-ot-zhivota-si-2/73854 Mreja.bg
80% от хората изпитват болка в гърба в определен момент от живота си


Проблемите с гърба остават на първо място сред причините за инвалидизация, но вече има нови методи за безоперативно лечение

80% от хората изпитват болка в гърба в определен момент от техния живот, а това оплакване се оказва третата най-често срещана причина за посещение на лекарския кабинет в търсене на възможни начини за лечение. Според класация на университета във Вашингтон, за периода 2007 – 2017 те остават водеща причина за инвалидизация на хората.

Болките в гърба и кръста са основен фактор, който влияе негативно върху качеството на живот, понижавайки степента на ефективност както в работата, така и при изпълнението на ежедневните задължения и същевременно повлиява на емоционалното състояние на хората. Европейската агенция за безопасност и здраве при работа определя проблема като значителен и нарастващ в Европа, а проучване на Световната здравна организация установява, че броят на хората, страдащи от гръбначни заболявания и изпитващи болка, нараства с 54% в периода между 1990 и 2015 г.

С нарастващия стремеж към повишена продуктивност, тази тенденция изисква необходимостта от наличието на достатъчно ефективни решения, които да противодействат на болката. С това се появяват и неинвазивни алтернативи на хирургичното лечение – такива у нас се практикуват от специалистите от Американската клиника за гръбначни заболявания в София.

„Преди пристъпване към лечение, започваме с диагностичния процес. Отличаващо за нашата клиника обаче е, че рентгенографиите се правят в седнало положение. Причината е, че тази позиция натоварва гръбначния стълб 50% повече от легнало положение и с 35% от позиция стоеж. За лечение използваме различни методи, като терапии по флексибилност и хидратация със специализирано оборудване, мануални терапии за специализирана структурна корекция на конкретните сегменти от гръбнака и други“, казва д-р Леонардо Гутлер от Американската клиника за гръбначни заболявания в София.

Тези дейности са в съответствие със съвременните тенденции, насочени към използването на нехирургични процедури за рехабилитация на гръбначния стълб и балансиране на опорно-двигателния апарат. Те се прилагат в комбинация с различни стратегии за превенция, лечение и минимизиране на уврежданията, насърчава се и участието на хората във физически и социални дейности.

Американската клиника за гръбначни заболявания съчетава най-доброто от медицината, хиропрактиката и физиотерапията, използвайки най-съвременна рехабилитационна техника и хиропрактична рехабилитационна технология за структурна корекция на гръбначния стълб. Тя предлага възможности за нехирургично решение на проблемни състояния на опорно-двигателния апарат, свързани с дискова херния, мигрена и главоболие, сколиоза, болки в гърба, болки в горните и долните крайници, ишиас, синдром на карпалния канал, последици от неуспешни операции на гърба и др.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.