300 кг курбан за по-малко катастрофи раздадоха на пътя Смолян - Пловдив

https://mreja.bg/senzacionno/300-kg-kurban-za-po-malko-katastrofi-razdadoha-na-patya-smolyan-plovdiv/75093 Mreja.bg
300 кг курбан за по-малко катастрофи раздадоха на пътя Смолян - Пловдив


300 килограма телешко месо бе осветено от смолянски свещеници и раздадено на шофьори и пътници на разклона за село Забърдо на главния път Смолян - Пловдив.

Инициативата е на кмета на чепеларското село Валентин Черпоков, която се осъществява за 15-та поредна година с лични средства. На мястото се събраха управници от Смолянска и Пловдивска област, които лично дадоха от курбана на пътуващите автомобили по една от най-опасните пътни отсечки в страната.

"Апелирам да се проведе държавна кампания с призиви за намаляване на катастрофите.Вместо късметчета, които се раздават с кафето в бензиностанции и крайпътни обекти да има призиви като: "Карай внимателно ", "Някой те очаква в къщи". Така ще се втълпява всеки ден на шофьорите да карат внимателно по подобие на вредите от тютюнопушенето на кутиите с цигари", каза Черпоков.

Депутатът Александър Сиди от ВМРО обяви, че се подготвя промяна на законодателството по отношение на Закона за движение по пътищата и разделянето му на три части, за да има по-сериозен контрол и върху водачите на МПС и върху самите МПС.

На курбана бяха и директорът на полицията в Смолян ст. комисар Николай Димов и зам.-директорът на ОД на МВР- Пловдив комисар Димитър Събчев , които отчетоха спад на загиналите и ранените по пътищата в двете области за изтичащата година.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.