2564 ученици ще посещават училищата на територията на община Троян през новата учебна 2019/2020 г.

https://mreja.bg/senzacionno/2564-uchenici-shte-poseshtavat-uchilishtata-na-teritoriyata-na-obshtina-troyan-prez-novata-uchebna-20192020-g-2/63834 Mreja.bg
2564 ученици ще посещават училищата на територията на община Троян през новата учебна 2019/2020 г.


В навечерието на новата учебна година, кметът Донка Михайлова и нейният заместник с ресор „Образование“ Розалина Русенова, обходиха всички учебни заведения на територията на общината, за да проверят готовността на училищата за посрещане на учениците. Община Троян започна новата учебна година безпроблемно. Всички ремонтни дейности са приключили.

Детските градини в общината посрещнаха общо 745 деца, разпределени в 34 групи. За учебната 2019/2020 година училищата на територията на община Троян посрещнаха 2564 ученици, от които 2140 в общински училища и 424 в държавните, както следва - 252 в Професионална гимназия по механоелектротехника град Троян и 172 в НУПИ „Проф. Венко Колев“. Общо 184 първокласници прекрачиха прага на учебните заведения тази година. Община Троян отново бе подготвила подаръци за най-малките. Първокласниците получиха книжки „Златните български приказки“ и цветни книгоразделители.

В навечерието на празника, Община Троян и ДГ „Синчец“ откриха новите детски площадки в градината, изградени по проект „Красива България“. Пъстрият празник събра деца, родители, директори на учебни заведения, бивши и настоящи служители и учители в детските градини. Кметът Михайлова направи символичен подарък на детската градина – първата ябълка от общинската овощна градина, която в следващите години ще дава плодове за храненето на децата в детските градини в Троян.

Ръководството на Община Троян уважи празника за първия учебен ден във всички училища. В началото на деня кметът Михайлова посети НУ „Св. св. Кирил и Методий“, където беше даден старт на събитията, свързани със 100-годишнината на училището, а по-късно посети СУ „Св. Климент Охридски“ и СУ „Васил Левски“, гр. Троян.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.