2019 г. е най-топлата в Русия

https://mreja.bg/senzacionno/2019-g-e-nay-toplata-v-rusiya/75112 Mreja.bg
2019 г. е най-топлата в Русия


2019 г. е най-топлата в Русия, откакто се води статистика за температурите в страната от повече от 130 години, предаде Франс прес, като цитира данни на руски метеорологични служби, съобщи БТА.

"Тази година е най-топлата в Русия за целия период на наблюденията", отбеляза директорът на Хидрометеорологичния център на Русия Роман Вилфанд. По думите му, средните годишни температури в Москва през 2019 г. са подобрили с 0,3 градуса Целзий предишния рекорд за горещина, достигайки 7,6-7,7 градуса Целзий.

Метеорологични данни се събират в Русия от 1891 г., а в Москва - от 1879 г.

Зимата в руската столица в момента е много мека. През последните две седмици температурата в Москва надхвърли 4 градуса Целзий, докато средните стойности за месец декември са минус 6 градуса Целзий и това се отъждествява с дебела снежна покривка. Сняг в руската столица засега няма. Растения, които предизвестяват настъпването на пролетта, цъфнаха, три и повече месеца по-рано от обичайния за това период.

Според метеоролога Анатолий Циганков, тазгодишният декември на практика е с 10 градуса Целзий по-топъл от средните стойности.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.