Мрежа

СЕМ: Директорът на БНР трябва да носи отговорност и бе призован да я поеме по случая

0 0

Своето мнение изразиха днес всички членове на Съвета,които единодушно смятат, че директорът на БНР следва да подаде оставка. Това, което днес решихме, е да му се даде възможност до края на следващата седмица той да подаде такава. В случай, че оставка не постъпи в СЕМ, ще се разгледа решение за предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор на БНР. Това каза пред БНТ председателят на СЕМ относно кризата в БНР София Владимирова.

„Всички сме свидетели на изключителното напрежение, което се създаде в Българското национално радио в последните дни, както и на безкрайните декларации, които пристигаха в подкрепа и против ръководството. Когато господин Костов бе изслушван при нас, за да бъде генерален директор, каза, че най-вече разчита на приятелските си отношения с всички работещи в радиото и че той ще върне добрата атмосфера, а ние сме свидетели на хора, които са на оградата на радиото с надписи „оставка“, коментира тя.

Заседанието, на което ще се обсъжда казуса, ще бъде публично и нашите мотиви няма да останат тайна. Безпрецедентно е спирането на сигнала на Българското национално радио, още повече ние не научихме какви са били причините за това. Оказа се, че технически проблем не е имало. СЕМ е подготвил и изпратил сигнал до прокуратурата, както обявихме и на самото заседание, добави Владимирова.

Там където считаме, че трябва да се намесят други компетентни органи, ние ги сезираме. Комисията за регулиране на съобщенията вече обяви, че също ще наложи санкция за спирането на сигнала на програмата, обясни тя.

Искането за оставка е сред основанията за предсрочното прекратяване на мандата. Това е част от процедурата. Смятам, че генералният директор трябва да носи своята отговорност и не веднъж бе призован да поеме отговорност за случилото се, каза още Владимирова.

Съветът бе единодушен. Всички членове на Съвета изразиха своята позиция и тя беше единодушна, поясни тя.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 58 = 68