Мрежа

Русия не позволява Навални да бъде лекуван в чужбина

0 215
Германия заяви готовност да приеме Навални в болница в Берлин

Руският опозиционер Алексей Навални остава в кома. Поддръжниците му ще направят всичко възможно той да бъде прехвърлен за лечение от Сибир в Берлин, предаде ФПА, пише БЛИЦ.

Готовност да окаже помощ изрази и Франция. Макрон заяви, че ще предостави убежище на опозиционера.

Засега остават и подозренията, че критикът на Кремъл бил отровен със силно халюциногенно вещество, съобщава изданието.

Германският филмов продуцент и председател на правозащитна организация Яка Бизил заяви, че вече е получено разрешение за преместването на Навални в болница „Шарите“ в Берлин. 

 Говорителят на опозиционера Кира Ярмиш, заяви че руските здравни власти все още не са издали разрешение за транспортирането му.

От ръководството на болницата в Омск не са разрешили на личния му лекар да го посети.

Лекарите отказват да го изпишат с довода, че тежкото му здравословно състояние  не позволява това.

Официалната позиция на Кремъл е, че няма пречка за прехвърлянето на Навални. „Изключително сме обезпокоени и натъжени от случилото се на Навални. Франция е готова да окаже на опозиционния лидер и на семейството му медицинска и всякаква друга помощ“, заяви  Макрон в свое изказване пред журналисти.

Той допълни, че Франция е готова да окаже подкрепа на руския опозиционер. Германия настоява за бързо изясняване на обстоятелствата, довели до рязкото влошаване на състоянието на Навални. Това заяви канцлерът Ангела Меркел, предава Ройтерс.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 5 = 2