Мрежа

Русия е готова да достави на Турция както изтребители Су-35, така и Су-57

0 322

Русия е готова да достави на Турция както изтребители от поколение 4++ Су-53, така и изтребители от 5-о поколение Су-57, каза пред журналисти ръководителят на руската компания Ростех Сергей Чемезов на авиосалона Dubai Airshow 2019, съобщиха ТАСС и БТА.

„Ние сме направили нашите предложения (на Турция), предложихме им Су-35. Те още обмислят. Когато вземат решение, ние сме готови за продажба, а индустрията е готова да произведе и Су-57, и Су-35“, каза Чемезов в отговор на въпрос.

Су-35 е руски многоцелеви свръхманеврен изтребител от поколение 4++, снабден с бордна радиолокационна станция с фазирана антенна решетка, както и двигатели с управление на вектора на тягата.

Изтребителят от 5-о поколение Су-57 е предназначен за унищожаване на всички видове въздушни, наземни и водни цели. Той има свръхзвукова крайцерска скорост, вградено в корпуса въоръжение, радиопоглъщащо покритие (технология „стелт“) и най-модерно бордно оборудване.Авиосалонът Dubai Airshow 2019 се провежда от 17 до 21 ноември в Дубай, Обединени арабски емирства.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 86 − = 78