Мрежа

Румен Радев готов с 4-ия служебен кабинет

Гълъб Донев ще е новия служебен премиер
0 11 771

Виждайки накъде вървят нещата след преминалия вот на недоверие, президентът Румен Радев започна да нарежда пъзела на новия служебен кабинет. Следващата седмица държавният глава ще завърти мандатната рулетка и първи да съставят правителство ще имат шанса от „Продължаваме промяната“. И Кирил Петков, и Асен Василев заявиха вече, че ще предложат същия кабинет, което предложение обаче няма да мине в пленарната зала със същото разпределение на гласовете като при вота.

Ще последват връчване на мандати на ГЕРБ и ИТН, но и там правителство няма да бъде гласувано. Картинката е повече е ясна от сега, така че президентът Румен Радев е започнал вече да реди бъдещия служебен, четвърти по ред за неговия мандат кабинет.

Правителството ще оглави Гълъб Донев, който е състудент на президента от Военновъздушното училище в Долна Митрополия. Донев вече беше социален министир и в трите служебни кабинета на Радев.

 

Друг източник твърди, че държавният глава готви изненада за партиите и ще назначи за служебен премиер жена. Шанс да стане втората жена служебен премиер след Ренета Инджова, има юристката Елена Друмева. Сега тя е правен съветник на президента. Самата Друмева обаче не искала да нагазва в политиката, пък и била в по-напреднала възраст – 75 години. Така че вероятността Гълъб Донев да оглави служебното правителство е почти 100%.

Източник: „Уикенд“

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 6