Мрежа

Разкриха брутална схема за източване на карти

Измамниците стават все по-ловки и изобретателни, информират експерти

0 1 285

Все по-нови измами онлайн се появяват с времето. Злосторниците стават все по-изобретателни и прилагат нови номера, като вкарват и психология, за да омаят и заблудят жертвата.

Зачестяват случаите на оплакали се жени, станали жертва на измамници. Пострадала разказва, че има 2 малки деца, като дрехите и аксесоарите ги израстват бързо и някои от тях тя решава да ги продаде. Така и става в случая, когато преди дни пуска обява за непотребната й детска количка и колело в известен сайт за обяви.

Капка Панайотова до момента многократно е продавала непотребни вещи, но за първи път се натъкнала на странен случай, като този. Бързо след публикуването на обявата с нея се свързват 2 жени, като едната е поискала да плати с банков превод и то дори преди стоката да е подадена на куриера за доставяне.

„Заинтересованата“ жена изпратила линк в съмнителен сайт, в който продавачката е трябвало да си въведе данните, за да се изпълни сделката. В съмнителния сайт Панайотова е трябвало да въведе данните от нейната карта, включително и 3 цифреният код за защита от гърба. Именно това й се е сторило странно, тъй като тази операция е необходима само, ако човек купува нещо, а не при продаване. Капка  се усъмнила и отказала продажбата и да следва стъпките.

От полицията в Русе потвърдиха, че получават по около 5 подобни сигнала месечно за онлайн измами. Те отчитат зачестяване на измамените жени, които били оплитани в мрежите на измамниците, коментира гл. инспектор Александър Ковачев.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 47 = 56