Мрежа

Путин обрече на смърт 3000 руски войници в Чернобил

0 429

Владимир Путин е обрекъл на смърт 3000 руски войника в Чернобил, узна Мрежа.

По нареждане на президента си, те бяха буквално принудени да копаят окопи в смъртоносния регион. Което ще рече, че са ровили с голи ръце в радиоактивната почва около печално известната атомна централа.

По този начин войничетата буквално са копаели собствените си гробове, изтъкна възмутено ядреният експерт от Великобритания Никълъс Паркър. Всичко това се е случило след заповед от висшестоящите, които очевидно не се интересуват от съдбата на обикновените военослужещи.

Доктор Олег Бунтова, микробиолог в пенсия, разказа, че преди да напуснат позициите си миналия месец, войниците са били буквално в кошмарно физическо състояние. Били са покрити с обриви и язви, с невиждащи, зачервени очи. „Не помня да съм виждала нещо подобно от 1986 насам”, споделя Бунтова.

Горките войници не просто са ровили в пръстта, ами са я пълнили в чували. „Това е не просто нечовешка глупост, командирите на тези войници трябва да отговарят пред съд за масово убийство. По тази почва е опасно дори да се стъпва, а те са копали на 3-4 метра дълбочина и са пълнили пръст в чували, за да си правят укрепления. Телата им са били изложени на нечовешки количества радиация“, допълва тя.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 66 − 60 =