Мрежа

Путин накара света да изтръпне

Ситуацията става все по-напечена

epa10057679 Russian President Vladimir Putin attends a meeting with leaders of the Russian State Duma, the lower house of parliament, and heads of parliamentary factions at the Kremlin in Moscow, Russia, 07 July 2022. EPA/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
0 1 178

Руският държавен глава Владимир Путин накара света да изтръпне.

Според Путин присъединените украински територии са вече руски и като такива имат пълното право да използват ядрено оръжие. Очевидно това послание цели да сплаши Украйна, принуждавайки я, заедно със Запада да приемат руските условия, без ва прави истинска връзка, че смята да ги използва.

В ефира на предаването „Офанзива” бившият министър на отбраната Тодор Тагарев разкри, че очевидно по този начин Путин подготвя психологически не само себе си, а и населението на страната си за употребата на ядрено оръжие.
Той отбеляза, че при подобна заплаха има протокол за действие, изразяващ се в осигуряване на укрития и раздаване на йодни таблетки.
Той подчерта, че при такава опасност решение ще се търси и извън НАТО.

Тагарев не скри, че е останал изненадан от заявката на Украйна за ускорено членство в алианса. Според него това е трудно реализируемо.
Според хипотезата, ако НАТО присъедини държава, която е в конфликт, то алиансът автоматично се превръща в страна по този конфликт. Именно поради тази причина подобен тип решения се взимат с консенсус.

Тагарев прогнозира, че Лиман ще падне до ден-два и допълни, че там се намират между 1 500 и 5 000 руски военнослужещи, които ако не се предадат, ще бъдат унищожени.
Очакванията му, са следващото направление да е град Сватове.

В заключение посочи, че ако Русия наистина стигне до употребата на ядрено оръжие, това ще доведе до сериозни последствия за тях.
Източник: standartnews.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + 7 =