Мрежа

Прокуратурата се зае със случая с издъхналата родилка

Близките й се съмняват, че се прикрива лекарска грешка

0 536

Великотърновската прокуратура води разследване по случая с 21-годишната родилка, която издъхна след секцио, извършено в болницата в Горна Оряховица. Информацията бе съобщена от говорителя на прокуратурата Илиян Благоев.

Разследването се води въз основа на събраните до момента данни от назначената по спешност проверка на обвинението за трагедията, която се случи в края на месец август.
Следственото дело се води за извършено престъпление – причинена смърт поради немарливо изпълнение на дейност или незнание. Даниела Харитонова е наблюдаващ прокурор по делото.
Разследването ще продължи дотогава, докато бъдат изяснени всички факти и обстоятелства по случая.

Припомняме, че младата жена издъхна след извършено планирано секцио. Постъпила е в лечебното заведение с просрочен термин, а лекарският екип я е оставил под наблюдение в отделението. След направени опити за стимулиране на раждане, които били безуспешни, било взето решение с изричното й съгласие, да й бъде направено секцио.

Детенцето на младата жена се е появило на бял свят с нормални показатели и в стабилно състояние. Чак по-късно обаче нейното състояние се влошава и се стига до обилен кръвоизлив. Бива транспортирана до великотърновската болница, където обаче за съжаление медиците не успяват да се преборят за живота й.

Близките на починалата родилка са категорични, че не могат са приемат версията на медиците, че е издъхнала в резултат на рядък синдром. Съмняват се, че се прикрива лекарска грешка, превърнала се в причина за трагедията.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 8 + 1 =