Мрежа

Проф. Тодор Кантарджиев разкри задават ли се драстични мерки

Съветва сега да се поставят бустерните дози от ваксините

0 1 178

Епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев разкри дали се задават драстични мерки.

В ефира на предаването „Здравей, България“ по Нова тв, той заяви, че страната ни доближава платото на COVID вълната, особено в столицата.

При все, че случаите нарастват, добрата новина е, че темпът на увеличаване намалява. Проф. Кантарджиев е категоричен, че няма място за паника, предвид факта, че всяко лято има инфекции. Той заяви, че не желае да преекспонира нещата с Омикрон.

До голяма степен това накъде ще тръгне страната ни зависи до голяма степен от поведението на обществото. той не скри изненадата си от факта, че този вариант на Омикрон е дошъл толкова рано у нас. Въпреки това той не очаква да има нужда от прибягване до драстични мерки.

Проф. Тодор Кантарджиев посочи, че микробиологията на самия вирус се е променила доста и той вече е много по-лек. Тук обаче побърза да подчертае, че все още не е станал като грип и е много по-опасен. В допълнение посочи, че е нужно да бъдат взети мерки още в самото начало. Единственото, от което има нужда в момента, е контрол, категоричен бе консултантът по здравните въпроси към Столичната община.

В заключение той посочи, че сега е времето за бустерните дози от ваксините.
Източник: vesti.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 47 = 51