Мрежа

Подигравка: Дали е безплатната помощта за наводнените села?

След казуса с „безплатните“ дърва хората трябва да плащат и за друго

0 857

Вълна от недоволство назрява в наводненото село Богдан в карловско, след като стана ясно, че жителите трябва да плащат за геодезическо заснемане и дейности.

Малко преди това стана ясно, че трябва да платят по 40 лв на кубик дърва от обещаните уж безплатните помощи за отопление. В момента двора на бившето училище в Каравелово се складират дървата, изкоренени от придошлата вода. Те ще бъдат нарязани и използвани.

Кметът на община Карлово сигнализира земеделското министерство и лично министъра с искане да се помогне с безплатното нарязване и транспортиране на дървения материал.

Той заяви уверено, че общината не е искала плащане от жителите. Решението да се заплащат дървата е взето от самите жители на селото на общоселско събрание и засяга хората, които не могат да се справят сами.

За съжаление придошлата вода е нанесла огромни щети, освен съборени къщи и огради е заличила дворовете и техните граници. Именно това налага да се извършват геодезически измервания, за да се намери.

Цените за тези услуги са около 180 лв за трасиране на точки за имот и 320 лв за трасиране на оси на сграда. Тези услуги предизвикаха силно недоволство сред хората в засегнатите райони.

Дали ще бъдат принудени те да ги платят или държавата и общината ще помогнат, предстои да се реши.

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 53 − = 49