Мрежа

Почина кралят на чешката поп музика Карел Гот (Видео)

0 0

Световноизвестният чешки певец Карел Гот почина на 80-годишна възраст, съобщи ТАСС. Агенцията цитира изявление на продуцентката на изпълнителя Анета Щолцова.

„Карел Гот се спомина малко след полунощ във вторник, заяви Щолцова. Той почина, заобиколен от семейството и близките си“, предава БТА.

Припомняме, че преди около месец той бе диагностициран с остра миелоидна левкемия. Легендарният певец сам съобщи за болестта си, но също така сподели, че не смята да се предава и че ще се бори с коварното заболяване.

Карел Гот (на чешки: Karel Gott) е чешки певец, наричан крал на чешката поп музика. Той е сред чешките певци с най-голяма световна популярност.

През 1960 г. започва да учи оперно пеене в Пражката консерватория. В края на 1960-те години изнася концерти в Лас Вегас. След Пражката пролет през 1968 година, използвайки славата и популярността си, помага на други автори, като изпълнява техни песни. Бил е почетен гост на фестивала „Златният Орфей“ през 1974 и 1986 година. През 1990 година решава да прекрати кариерата си, но по-късно променя решението си и продължава да работи над нови албуми.

През 2014 г. е обявен за „Абсолютен славей“ на чешката поп музика.

Има 2 дъщери от различни връзки и 2 по-малки дъщери от съпругата си, с която сключва брак през 2008 година.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 57 = 67