Мрежа

Пловдивски адвокат и бивш министър заменя Рашков

Иван Демерджиев сяда на стола му

0 857

Адвокат Иван Демерджиев, който е бивш служебен министър на правосъдието ще заеме мястото на Бойко Рашков в новото служебно правителство.

Известният адвокат от града под тепетата е 75-ти набор и е с над 20-годишен юридически стаж. Той е съдружник в адвокатска кантора в Града под тепетата.

През 2021-ва година влиза в състава на служебното правителство, съставено от държавния глава. Тогава заема поста служебен министър на правосъдието, а след мандата си продължава практиката на адвокат. На поста министър на правосъдието той замени Янаки Стоилов, който стана конституционен съдия.

Веднага след встъпването му в длъжност той обяви готовност да поиска оставката на главния прокурор. Тогава ВСС отхвърли искането от Стоилов за предсрочното освобождаване на Гешев. Името на Демерджиев е обсъждано и за шефски пост на т. нар. Комисия Антимафия, като се имаше предвид КПКОНПИ.

През март тази година той е бил предложен да заеме креслото на зам.-вътрешен министър, но е отказа, обяснявайки мотивите си с отворено писмо до медиите, като в него твърди, че на този пост няма да е достатъчно полезен в борбата с корупцията, като вероятно има интерес от оглавяване на Антикорупционната комисия.
Той ще замени Рашков, който с юридически стаж повече от четири десетилетия.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 87 + = 93