Мрежа

Петролът поскъпна леко тази сутрин

0 215

Котировките на петрола отново поеха нагоре тази сутрин в азиатската електронна сесия, след като най-големите производители в света отчетоха спад на добива за третото тримесечие. Възобновяването на саудитските доставки и опасенията за търсенето на суровината обаче продължиха да оказват натиск на цените, съобщи „Ройтерс“.

Декемврийските фючърси на сорта Брент от Северно море, чиято стойност е референтна за Европа, поскъпнаха с 51 цента до 59,76 долара за барел.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември прибави 52 цента и един барел се търгуваше за 54,59 долара, предава БНР.

Вчера цените и двата вида петрол отбелязаха най-големия си тримесечен спад за тази година заради забавянето на световния икономически растеж на фона на търговската война САЩ-Китай.

„Сауди Арамко“ (Saudi Aramco) възстанови изцяло производството и мощностите до нивата преди атаките от 14 септември. Добивът на ОПЕК обаче е намалял до най-ниско равнище от осем години през септември. Водещите производители САЩ и Русия също отчетоха спад на добива за юли и септември.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 4 = 5