Петър Димков за подправките

https://mreja.bg/skandali/petar-dimkov-za-podpravkite/63058 Mreja.bg
Петър Димков за подправките


1. Вегетарианско кафе.

а) От печен ечемик - леблебия или ръж, помага на храносмилането.

б) От дъбови жълъди - печени, счукани и сварени с мляко, отлична усилваща храна за слаботелесни и малокръвни деца.

в) Корени от цикория (синята злъчка) - начупени и сушени се пекат като кафе; мелят се и се попарват като кафе; хубаво, вкусно, ароматично и полезно за черния дроб питие, което често, особено пролет би трябвало да заменя истинското кафе.

2. Корени от дива теменуга (горска) - ръси се като прах върху зеленчук, хляб, плодове, мед, замества солта и други подправки особено през пролетта; пречиства и засилва кръвообращението, предпазва от киселини и гниене, усилва функциите на стомаха и черния дроб и възбужда действието на бъбреците.

3. Керевизена сол - прави се от керевизено семе и естествена каменна сол и се предпочита пред обикновената сол, защото засилва нервите и е по-малко нужна от нея.

4. Магданозено семе - усилва функциите на жлезите, на бъбреците и на стомаха, подтиква храносмилането, премахва газове; добра подправка на супи и зеленчуци.

5. Канела. Съединява се с мляко, млечни ястия, плодове, ориз, сладкиши всякакъв вид. Пречи на гниенето (ако е била употребена захар). Уравновесява вътрешно, нормализира високото кръвно налягане.

Четете още отговори на читателски въпроси на  24zdrave.bg

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.