Мрежа

Пентагонът: САЩ ще се справят с лошото поведение на Северна Корея

0 0

Въоръжените сили на САЩ и техните съюзници са готови да предприемат мерки за сдържане на Северна Корея в случай, че Пхенян реши да започне военни действия, предава ТАСС. Увереността в това изрази министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер в интервю за Fox News.

„Вярваме, че най-добрият подход към Северна Корея е да се сключи споразумение за денуклеаризацията на Корейския полуостров. Ще следваме този път и ще продължим да се придържаме към него“, заяви Марк Еспер. „От военна гледна точна по-важно е двете страни да постигнат сключването на такова споразумение“, подчерта той, цитиран от „Фокус“.

В същото време САЩ призовава лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун към сдържаност. „Поддържаме тесен контакт с нашите партньори в Южна Корея за целите на обезпечаване на готовността на нашите сили на Корейския полуостров. С нас са силите на Южна Корея и по-голям брой партньори и съюзници. Аз съм уверен в способността на нашите сили да сдържаме лошото поведение на Северна Корея, ако тя сметне за необходимо да се бори срещу нас“, добави той.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 85 − = 75