Мрежа

Пазете се: Стоян Петков е търговец на криптовалута, който опразва сметките ви!

0 1 071

Измамите с криптовалута не са нещо ново

За съжаление машинациите с тази сравнително нова валута има и нашенска следа.

Сред българските измамници се откроява и името на Стоян Петков. Попарени от неговия „гений” съветват да се стои на разстояние  минимум 15 метра от този човек. Същият се представя за търговец на криптовалути, но целта му е съвсем друга. Шмекерът цели да примами своите жертви с фалшиви инвестиции.

Стоян Петков е работил в Оnecoin на небезизвестната Ружа Игнатова и сега се опитва да направи подобна схема.

Припомняме, че Игнатов, сестра му Ружа Игнатова и техни партньори са обвинени, че са организирали „многомилиардна пирамидална схема“, в която участниците са получавали комисионни за убеждаване на потребители да купуват пакети на OneCoin, които сами по себе се оказват измама. Според съобщенията на американските власти екипът на Игнатов е манипулирал цените на OneCoin, продавал е несъществуващи единици и дори нямал истинска блокчейн система за управление на криптовалутата.

Организирана престъпна група, която успяла да „отмъкне“ криптовалута за над 5 млн. долара, е разкрита от специализираната прокуратура и ГДБОП преди две години.

В тази система хакер рекламира, че чрез него могат да се закупят криптовалута. Когато някой праяви интерес, хакерът прави заявка в сайт за продажби на криптовалута и щом жертвата провежда пари, той ги купува, но за себе си.

Същата схема е готов да повтори и Стоян Петков, като „лови” наивници за пъкления си план.

 

Източник: Crimes.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 96 − 93 =