Мрежа

Осъден на доживотен затвор иска на свобода, защото „умрял“ няколко пъти при медицинска процедура

0 108

Затворник, осъден за убийство твърди, че трябва да бъде освободен, тъй като е „умрял“ по време на медицинска процедура и така на практика е излежал доживотната си присъда, предава британската медия Sky News.

Съдът е отхвърлил иска му, понеже ако мъжът можел да го отправи, то би следвало още да е жив.

Бенджамин Шрайбер е осъден на доживотна присъда за убийство през 1997 г. и оттогава е зад решетките. Той твърди, че сърцето му е спряло пет пъти по време на престоя му в болница през 2015 г. По-рано той подписва молба, според която не трябва да бъде реанимиран, ако сърцето му спре. Медицинските служители се обадили на брат му в Тексас, САЩ, който им е казал да дадат на Шрайбер нещо за успокояване на болката, ако той изпитва такава и да изпълнят молбата му, без да се опитват да го спасяват. Докторите в последствие са използвали медикаменти срещу щетите от камъни в бъбреците, предава „Дарик Нюз“.

Шрайбер твърди, че е осъден да лежи в затвора до края на живота си, „не плюс един ден“. Той е поискал да бъде освободен през 2018 г., но съда е отхвърлил молбата му. „Шрайбер или е жив, в който случай той трябва да остане в затвора, или мъртъв и в такъв случай неговото искане е съмнително“, се казва в изявлението на съда.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 17 − = 8