Мрежа

Окото на урагана Дориан напуска Бахамите, след като отне живота на поне 7 души (Снимки)

0 0

Премиерът на Бахамите Хюбърт Минис каза, че жертвите от урагана Дориан на Бахамските острови са нараснали до седем и вероятно ще се окажат още повече, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Той уточни, че към известните досега петима загинали са се прибавили още двама, които са били тежко ранени и пренесени на остров Ню Провидънс, където са издъхнали, посочва БТА.

„Можем да очакваме още смъртни случаи“, каза Минис. Досегашните данни се основават на предварителна информация за жертвите и пораженията на остров Абако. Премиерът е посетил този остров и ще отиде на Гранд Бахама веднага щом позволят метеорологичните условия.

Окото на урагана се отдалечава от Бахамските острови.

Ураганът Дориан развихри тропически бури край най-източните части на крайбрежието на щата Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Националният център на САЩ за ураганите съобщи, че Дориан остава буря от втора категория и се придвижва на североизток със скорост около 7 км/ч почти успоредно на източното крайбрежие на Флорида, но над океана. Ветровете достигат скорост до 175 км/ч, посочва АП.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 36 + = 37