Мрежа

Новият кмет на община Благоевград положи клетва

429

Новият кмет на община Благоевград Румен Томов положи клетва на първата сесия на новосформирания общински съвет, предава БТА.

В първото си изявление като кмет, Томов благодари на всички, които са припознали идеите си в предизборните му акценти. Пред общинските съветници той изяви желание за съвместна работа за изграждането на нов облик на града, с работеща бизнес среда, град в който жителите да бъдат щастливи, че живеят. На церемонията Румен Томов получи и ключа на Благоевград от временно изпълняващия кмет на общината Иво Николов.

Графикът ми за първия работен ден предвижда среща с всички директори и началници на отдели в общината, каза пред журналисти Румен Томов. Всеки от тях следва да представи по десет проблема, които трябва да се решат спешно. Трябва да сме комуникативни и да работим бързо, за да решаваме проблемите на жителите на общината, допълни новият кмет на Благоевград.

Според Румен Томов е добре, че общинският съвет е разнороден. „Нека е шарен, нека има повече мнения, когато има повече мнения и решенията са по-точни, коментира новият кмет на общината състава на местния парламент, в който има представители на 14 партии и коалиции.

Румен Томов спечели изборите за кмет на втория тур от местния вот, след като получи по-голям процент от гласовете спрямо Атанас Камбитов от ГЕРБ, който управлява града в продължение на осем години. Томов се яви като независим кандидат, подкрепен от БСП. След първия тур подкрепа за него обявиха и шестима от останалите кандидати за кметския пост.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.