Знамето на Банско се развя на връх Гранд Сасо в Италия

https://mreja.bg/novini/znameto-na-bansko-se-razvya-na-vrah-grand-saso-v-italiya/87238 Mreja.bg
Знамето на Банско се развя на връх Гранд Сасо в Италия


Знамето на Банско се развя на връх Гранд Сасо в Италия. Там от 2 до 4 август се проведе Световното първенство за младежи по Skyruning.

Банскалията Никола Калистрин се представи блестящо, с време 39.45 минути, което го нареди на престижното седмо място, от общо 50 участника.

Той е един от тримата български състезатели в дисциплината "Вертикален километър", наред с Радостина Балова от Златица и Ахмед Ахмед от Цар Калоян, като Калистрин е с най-добър резултат.

Състезанието се проведе в района на курортното село Фонте Черето, в подножието на планината Гранд Сасо.

В телефонен разговор след финала, Ники сподели впечатленията си:

"Трасето беше много хубаво, дълго 3.5 км със 1000 метра денивелация. Пътеката позволяваше висока скорост на движение, доста по-лесна от тази към Кутело и Вихрен. Времето в началото беше слънчево и много горещо, но към края, когато стартирахме с Ахмед, рязко се промени. Валя дъжд и излезе вятър, но това разхлади обстановката и даде възможност за по-добро бягане".

Във втората дисциплина – SkyRace, 22 км с 2200 метра денивелация, при отлични метеорологични условия, взеха участие само Радостина Балова, която се класира девета и Ахмед Ахмед с тридесет и четвърто място, а рекордът на трасето постави Испания с време 34.50 мин.

Никола Калистрин с гордост развя флага на Банско, подарен му лично от кмета на общината Георги Икономов, дни преди заминаването за Италия.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.