Златно правило: Купете си фризер

https://mreja.bg/novini/zlatno-pravilo-kupete-si-frizer/87316 Mreja.bg
Златно правило: Купете си фризер


Добрата храна е на село, не в супермаркета. Ако имате селски корен и близки в родния край и те ви пълнят багажника с храни и буркани при гостуване, ви трябва фризер. Ако си нямате село с баба и дядо, но ви пука какво влиза в устата ви, пак ви трябва фризер. Плодове, зеленчуци, месо, птици, риба, треволяци, горски плодове, дивеч, гъби... Всичко, което расте или пасе извън града, е по-здравословно и по-вкусно от същото, но опаковано в супера. Ако то е прясно, а не сушено, консервирано или обработено по друг начин - мястото му е във фризера.

Пазаруването на едро - цял телешки бут или заклано прасе, птици, зайци и др. - от стопанин, който гледа пасищни животни, е и по-икономично. Фризер трябва и ако ходите на лов или ловджии ви снабдяват с дивечово месо. И да сте вегетарианци, пак не можете без фризер. Само той опазва храната ви извън сезона й в почти прясно състояние, след като я размразите.

Освен че модата им от 90-те г. бързо мина и поевтиняха, фризерите се оказват и изненадващо практични. С тях храните се купуват, когато им е сезонът и са в най-голямо изобилие и най-евтини, а се ядат целогодишно.

Така че за един фризер все ще намерите място вкъщи, в мазето, че и на балкона. Ако няма място никъде, изкарайте фризера на стълбищната площадка до вратата. Може би сте си я заградили с решетка и няма нужда да му слагате катинар. Ако съседите писнат, посъветвайте ги и те да си вземат фризер. Кажете им: Най-голямото му предимство е, че не го отваряш така често като хладилника. С фризер не се преяжда и се дебелее по-трудно.

Още златни правила за храненето четете на сайта 24zdrave.bg

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.