Жестоки санкции за неизрядни документи при влизане в Гърция

https://mreja.bg/novini/zhestoki-sankcii-za-neizryadni-dokumenti-pri-vlizane-v-garciya/105981 Mreja.bg
Жестоки санкции за неизрядни документи при влизане в Гърция


Група туристи беше глобена сериозно при пристигането си в Гърция. Чужденците не си направили труда да проверят правилата за почивка в южната ни съседка и ги хванали в много сериозен пропуск.


Санкцията, естествено, е свързана с мерките за ограничаване на разпространението на Covid-19.


Всички чужденци трябва да представят изрядни документи 24 часа преди влизането си в страната. След това те получават QR код, който трябва да бъде показан на летището и на границата.


Най-малко 24 часа преди пристигането туристите трябва да попълнят Формуляр за локализиране на пътници (Passenger Locator Form - PLF). Те получават имейл за потвърждение, а след това и втори със самия QR код. Той най-вероятно ще бъде изпратен 24 часа преди пристигнаето, независимо колко рано сте попълнили формуляра.


Когато го получите, не забравяйте или да го принтирате или да го приготвите да го покажете на телефона. Кодът ще трябва да се покаже на гръцките гранични власти.


Ако пътувате със самолет, някои компании могат да ви поискат кода преди да се качите на борда. Свържете се с компанията директно, ако имате нужда от още информация.


Въпреки всички инструкции, германски туристи, пристигнали на Крит, се оказали без попълнен формуляр. За това те получили сериозна глоба – 500 евро.

Пътуващите заявили, че не били уведомени за формуляра от компанията или туроператора, съобщава „Грийк Рипортър“. Въпреки това те били принудени да си платят глобите, след като протестирали известно време.

Формулярът съдържа важна информация, включително и за това къде ще отседнат чужденците при престоя си в страната. Алгоритъмът обработва данните и след това се изпраща кода. Според този код здравните власти на входа на страната решават кой трябва да си направи тест за коронавирус при пристигането.

След отварянето на границите на 1 юли в Гърция броят на заразените с коронавирус рязко се увеличи. Властите заявиха, че границите могат да бъдат затворени за чужденци, ако твърде много хора дадат положителни резултати на тестовете за вируса. Възможно е и летищата да бъдат затворени отново.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.