Жената на Минчо Празников принудена да работи на 76 години

https://mreja.bg/novini/zhenata-na-mincho-praznikov-prinudena-da-raboti-na-76-godini/105791 Mreja.bg
Жената на Минчо Празников принудена да работи на 76 години


Добри финансови времена са настъпили в дома на краля на прогнозата за времето Минчо Празников. Синоптикът легенда, когото отдавна не виждаме на екрана, се похвали, че съпругата му е тръгнала отново на работа, макар да е вече на достолепните 76 години.

Цанка получила предложение да се върне на щат като патоанатом заради недостига на кадри и не ѝ трябвало дълго време, за да се съгласи. Заплатата, която ѝ предложили, макар и по-ниска, защото е пенсионерка, все пак била задоволителна и двамата с Минчо преценили, че още някой лев ще им идва добре за семейния бюджет. Освен това съпругата на метеоролога щяла да успее да вдигне и пенсията си, която била значително по-ниска от неговата.

Докато Празников е сред щастливите пенсионери, които вземат 600 лева на месец, жена му получавала с две стотачки по-малко от него. Сега със заплатата, с която се уредила, на двамата щяло да им е по-широко около вратовете, защото щели да разполагат с повече от 1500 лева на месец. Най-щастливи били, че нямало да се налага да разчитат на деца, роднини и внуци да им удрят по едно рамо за сметки, лекарства и храна.

„Докато се чувства добре, нека да работи“, адмирира решението на половинката си Минчо, който е щастливо женен за нея повече от 50 години.

През този февруари най-известният синоптик у нас навърши 82 години, а празненството бе в тесен семеен кръг. Празников споделя, че му липсват активните години и пенсионерският живот не му се отразявал добре, но пък си намирал развлечения непрекъснато. Най обичал да излиза на раздумка с интелектуалците от квартала, да чете вестници и книги. Радвал се и когато възпитаниците му се сещали за него – я да му се обадят по телефона, я да го навестят. Някои от тях са сред най-популярните лица на тв прогнозата за времето днес, пише Ретро. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.