Желязков преговаря в Eвропарламента за пакета за мобилност

https://mreja.bg/novini/zhelyazkov-pregovarya-v-evroparlamenta-za-paketa-za-mobilnost/86119 Mreja.bg
Желязков преговаря в Eвропарламента за пакета за мобилност


Министърът на транспорта Росен Желязков проведе в Eвропарламента в сряда редица срещи по повод Пакета за мобилност I, който ощетява българските превозвачи. С колегите си от Полша, Унгария, Литва и Латвия уточниха позициите на държавите единомишленици. Представителят на Румъния е заявил, че държавата му категорично ще се присъедини към групата. Петимата министри се обединили около позицията, че до момента се е действало прибързано, без силни аргументи и анализи. Това налагало нов диалог.

Желязков се срещна и със зам.-председателя на Групата на европейските консерватори и реформисти на ЕП Рафаеле Фито. Българският министър е бил категоричен, че приетите текстове облагодетелстват едни държави за сметка на други. Министърът разговаря и с координатора по Пакета за мобилност I и член на Renew Europe Group на ЕП Хосе Рамон Бауса-Диаз. Желязков се е позовал на проучване, публикувано от ЕК, че в ЕС липсват 400 000 безопасни и сигурни места за паркиране и почивка на водачите и забраната за почивка в кабината трябва да отпадне, докато не бъдат изградени.

При срещата си с Марко Зани, председател на групата “Идентичност и демокрация”, Желязков е отбелязал, че част от аргументите на единомислещите се споделят и от Португалия и Исландия.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.