Здравният министър съобщи важна новина за ваксинираните с "Астра Зенека"

https://mreja.bg/novini/zdravniyat-ministar-saobshti-vazhna-novina-za-vaksiniranite-s-astra-zeneka/107300 Mreja.bg
Здравният министър съобщи важна новина за ваксинираните с "Астра Зенека"


Здравният министър съобщи важна новина за ваксинираните с "Астра Зенека"


Проф. Костадин Ангелов направи важно съобщение за ваксината "Астра Зенека". Той е категоричен, че хората, които са имунизирани с препарата, нямат повод за притеснение и трябва да бъдат напълно спокойни. 


Ангелов добави, че има близки, имунизирани с тази ваксина.


Той добави, че в случая медикаментът е известен на медицината, тъй като подобен тип векторна ваксина е тази, която е против грип.



"В света са направени много милиони ваксинации с нея, така че тези събития са част от събитията, които се случват с такава ваксина", добави още Ангелов.

От думите му стана ясно, че електронният регистър може да заработи отново в четвъртък.



„Ако до сряда излязат всички резултати, които очакваме от лабораториите на Съдебна медицина в Пловдив, още в четвъртък можем да възстановим ваксинационния процес”, уточни проф. Ангелов.

Той коментира и казуса с карантината за пристигащи от Африка български туристи. Министърът поясни, че мярката е наложена с цел осигуряване безопасността на българите на територията на страната ни.


Той поясни, че има сигнали за внасяне на варианти на вируса, включително южноафриканския и нигерийския от Африка, за които е известно, че са резистентни както на лечение, така и на ваксината, пише БЛИЦ. 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.