Здравният министър потресен от Ковид-19 и болницата в Добрич!

https://mreja.bg/novini/zdravniyat-ministar-potresen-ot-kovid-19-i-bolnicata-v-dobrich/106085 Mreja.bg
Здравният министър потресен от Ковид-19 и болницата в Добрич!


Болницата допринася за повече заразени в Добрич, заяви здравният министър!
Здравният министър Костадин Ангелов е потресен от това, на което се натъкна в болницата в Добрич. Днес той бе на посещение там заедно с доц. Ангел Кунчев. И видяното го накара да предприеме неотложни мерки за смяната на ръководството на клиниката.


"В болницата видях нещо недопустимо и абсурдно. А именно смесването на потоците на пациентите. На петия етаж, в единия край на коридора е „чистата” зона, в другия - Ковид зоната. Всички пациенти се обслужвали от един и същ персонал", разказа министърът. И добави, че лично станал свидетел на това как цивилни хора без предпазни средства цъкат из болницата.


Тези дни със събрание ще бъде избран нов директор на клиниката, за да може ситуацията постепенно да се нормализира. И да намалее броят на заразените с Ковид-19, чиито ръст скочи до небесата през последните месци.


"През май месец в Добрич е имало 0 случаи на коронавирус, през юни - 7, то сега, през август, те са скочили на цели 580. Това е повече от тревожно и ако не се действа навреме, нещата може да ескалират", заяви доц. Кунчев.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.