Здравният министър Кирил Ананиев разкри от какво е издъхнал китаецът в Банско

https://mreja.bg/novini/zdravniyat-ministar-kiril-ananiev-razkri-ot-kakvo-e-izdahnal-kitaecat-v-bansko/105028 Mreja.bg
Здравният министър Кирил Ананиев разкри от какво е издъхнал китаецът в Банско


Туристът не е бил носител на коронавируса


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разкри причината, довела до смъртта на китайския турист в Банско.


 


Както бе съобщено, се изчакваха резултатите от аутопсията, за да бъде разкрита причината за смъртта му.


 


Кирил Ананиев бе категоричен, че резултатите на китайския турист за смъртоносния коронавирус, са отрицателни. Той не е бил носител на коронавируса.


 


Здравният министър изрази дълбоки съчувствия към близките на починалия китайски турист. Това стана ясно от думите на Кирил Ананиев на извънредна пресконференция от Варна по повод на смъртния случай на китайски турист в Банско.


 


„Последно той е ходил в Китай през 2018 г. Това показва, че той е бил там много преди да се появи коронавируса. Данните са, че има прекаран инфаркт.


 


Дошъл е на почивка в Банско, а минути преди да почине, е бил в спортния център на хотела два-три часа. Бил е и в сауната", каза повече за смъртния случай здравният министър.


 


Министър Ананиев допълни, че протоколът от аутопсията ще бъде готов по-късно днес, но първоначалните данни на медиците са за инфаркт.


Той успокои населението, че са взети всички мерки за недопускането и разпространението на коронавируса у нас.


 


Здравният министър заяви, че определените болници, в които евентуално да се настанят заразени с вируса хора, са в готовност и са напълно оборудвани.

Източник: https:pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.