Здравният министър д-р Стойчо Кацаров забърка нов скандал

https://mreja.bg/novini/zdravniyat-ministar-d-r-stoycho-kacarov-zabarka-nov-skandal/107816 Mreja.bg
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров забърка нов скандал


Хаосът е пълен


Назначеното от Румен Радев правителство забърка нов скандал и предизвика паника сред гражданите, заради поредна лъжа.


 


Става дума за ваксинационните сертификати на имунизираните, които бяха подменени от кабинета и сега всеки трябва да си извади нов.


 


Оказва се обаче, че хората масово не могат да го направят, защото нямат достъп до системата.


Само преди няколко дни здравният министър на Радев – д-р Стойчо Кацаров, издаде заповед за образци за Цифров COVID сертификат на ЕС за извършена ваксинация срещу вируса.


 


Той обясни, че новите бланки ще се вадят от всеки съвсем лесно от Националната здравно-информационна система. Както сами се досещате, широко прокламираната иновация на здравното министерство НЕ работи.


 


Така например, хората които са поставили своята ваксина и искат да си извадят сертификат от системата, нямат такава възможност просто, защото тя не работи за всички, а се активира само с електронен подпис.


Такъв се вади срещу заплащане и посещение на специализирани доставки на услугата, каквито има няколко в страната.


 


На практика се оказва, че услугата, която Кацаров обяви за свободна за всички граждани, не е такава и стотици хиляди българи остават без сертификат за ваксинация.


Проблемът е сериозен за възрастните хора и тези от по-малки населени места, които нямат възможност да си платят и извадят електронен подпис. Днес от МЗ обявиха, че проблемът ще бъде оправен, но е факт, че вече цяла седмица системата не работи.


 


Въпреки това заповедта на Кацаров влезе в сила от 1 юни. Така вече почти седмица хората нямат достъп до тази услуга. Ваксинираните само могат да гадаят дали системата ще заработи наистина свободно и ще могат да си извадят подобен сертификат.


 


Припомняме, че от началото на служебното правителство на Румен Радев и темпът на самата ваксинация е спаднал в пъти. Кампанията за имунизация срещу COVID-19 рязко бе прекратена. Служебният кабинет освен, че пренебрегна пандемията и организацията на изборите, влиза от скандали в скандали.


 


Като за капак бе обявено, че ще даряват над 100 хиляди ваксини на трети страни по неясен критерий и при все, че ваксинацията у нас не е приключила.


 


Междувременно стана ясно, че Кацаров вече е утвърдил образец на Цифров COVID сертификат

Източник: https:pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.