Здравни инспектори засякоха 3 басейна със замърсена вода в Търновско

https://mreja.bg/novini/zdravni-inspektori-zasyakoha-3-baseyna-sas-zamarsena-voda-v-tarnovsko/85774 Mreja.bg
Здравни инспектори засякоха 3 басейна
със замърсена вода в Търновско


В 3 басейна във Великотърновско е установено несъответствие в качеството на водата, съобщиха от РЗИ. В периода 2-15 юли е извършен лабораторен анализ на 54 водни проби от 4 закрити и 50 открити плувни басейна в региона, уточняват от здравната инспекция.

В летния сезон интересът на потребителите разбираемо е насочен към откритите басейни. В областта те са общо 58, от които: в община Велико Търново – 20 бр., в община Горна Оряховица - 2 бр., в община Лясковец - 5 бр., в община Елена – 18 бр., в община Свищов – 7 бр., в община Стражица – 1 бр., в община Полски Тръмбеш - 2 бр. и в община Павликени – 2 бр. В посочения период в гр. Свищов е открит един нов басейн. В готовност за започване на сезон „Лято 2019 г.“ е нов басейн в с. Арбанаси. По технически причини не се експлоатират два открити басейна в община Елена. Сезонът не е започнал за още 6 басейна от общините Велико Търново, Стражица, Свищов и Елена.

Във всички открити басейни, които са изпълнили изискванията на нормативните документи и предписанията на контролните органи, и се ползват в летния сезон, се извършва контрол на качеството на водата: ежедневен - от стопаните на водните съоръжения и систематичен – от органите на държавния здравен контрол.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.