Затвориха НОИ за посетители. Какво се случва?

https://mreja.bg/novini/zatvoriha-noi-za-posetiteli-kakvo-se-sluchva/105731 Mreja.bg
Затвориха НОИ за посетители. Какво се случва?


Приемните за граждани ще работят до 15 часа


По-рано днес Националният осигурителен институт бе затворен за посетители, което накара мнозина да се запитат какво се случва.


 


Оказва се, че НОИ е затворен за посетители заради служител, заразен с коронавирус. Предстои да бъде направена пълна дезинфекция на сградата, съобщават от института. 


 


Сградата на Националния осигурителен институт (НОИ) на столичния бул. „Александър Стамболийски“ №62-64 ще бъде затворена днес за извършване на пълна дезинфекция, приемните за граждани ще работят до 15 часа, при спазване на мерките за индивидуална защита и физическо отстояние.


 


Причината  за извънредната дезинфекция е положителна проба за заразяване с коронавирус на служител от Контактния център на НОИ. В спешен порядък ще бъдат установени и тествани всички контактни на заразения служител, на първо време това ще стане с всички работещи в Контактния център, които ще бъдат поставени и под карантина. Тези служители обслужват единния телефонен номер на НОИ за даване на консултации и нямат пряк физически контакт с граждани.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.