Защо златото е най-добрият вариант за инвеститорите в момента?

https://mreja.bg/novini/zashto-zlatoto-e-nay-dobriyat-variant-za-investitorite-v-momenta/105694 Mreja.bg
Защо златото е най-добрият вариант за инвеститорите в момента?


Цената на златото удари нов връх


Цената на златото достигна нов връх в двумесечното си дъно този понеделник. Поредният ценови скок е на фона на инвеститорските предположения, че стимулирането от страна на централните банки ще остане бъдеща тенденция дори и при слабост на долара.


Щатските акции и техният отскок не успяха да възпрепятстват увеличението на цената на златото.


Едуард Моя, който е старши пазарен анализатор в брокерската Oanda, пише че цената на златото все още трябва да се поддържа в средносрочен план.


Поредното поскъпване идва на фона на затворения стоков пазар в петък и отбелязания рязък седмичен спад, след неочаквано покачване на работните места в САЩ за май и спада на безработицата в страната до 13.3% от 14.7%. Това оказа отражение върху цените на най-предпочитания благороден метал.


По данни на данните на FactSet, базирани на най-активните договори на търговия, августското злато на Comex се покачи с 16.90 долара, или с 1%, до ниво от 1.699.90 за унция, след приключване на миналата търговска седмица на най-ниското ниво от началото на април. На този фон бе отбелязан седмичен спад от 3.9%.


Междувременно акциите продължават да поскъпват.


Куп велики инвеститори са убедени, че златото трябва да е част от портфейла на всеки инвеститор, особено в настоящия момент, свързан с пандемията.


Прогнозите на анализатори от Bank of Americaса свързани с поскъпване на златото в размер на около 80% през следващите 18 месеца, пише infostock.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.