Заради бума на Омикрон влиза в сила извънредна заповед

https://mreja.bg/novini/zaradi-buma-na-omikron-vliza-v-sila-izvanredna-zapoved/109090 Mreja.bg
Заради бума на Омикрон влиза в сила извънредна заповед


Мярката ще бъде въведена от полунощ на 12 януари


Заради наблюдавания през последните няколко дни бум на Омикрон, влиза в сила извънредна заповед, обявиха от СРЗИ.


 


Те разкриха, че спират плановите операции и плановия прием в София-град заради пандемията. Тази мярка влиза в сила от полунощ на 12 януари.


 


Изключение ще бъде направено само за дейностите, които са свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на пациенти с онкохематологични и онкологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и раждане, без оглед на метода на родоразрешение, рехабилитационните дейности, продължителното лечение и психиатричната помощ.


 


По-късно днес столичната РЗИ ще проведе работна среща с директорите на болници в София, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ – София, управителя на Столичната здравноосигурителна каса Иванка Динева и доц. Ангел Кунчев. Срещата е насрочена за 10 ч. във ВМА.


 


На нея ще бъде обсъдена организацията на работата във връзка с повишаващата се заболеваемост от коронавирус на територията на София-град, пише blitz.bg.


 


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.