Заради 4 болни, жертваме 7 милиона! (Или защо е време истерията с коронавируса да спре)

https://mreja.bg/novini/zaradi-4-bolni-zhertvame-7-miliona-ili-zashto-e-vreme-isteriyata-s-koronavirusa-da-spre/105139 Mreja.bg
Заради 4 болни, жертваме 7 милиона! (Или защо е време истерията с коронавируса да спре)


Крайно време е на психозата с коронавируса в България да бъде сложен край! Преди минути стана ясно, че новите осем проби за COVID-19 в Габрово и Плевен за щастие са отрицателни.

Така поразените от опасната болест в нашата държава са четирима. В същото време уж българските радиа и някои телевизии продължават да плашат и без това травмираното ни население, че всеки момент коронавирусът може да удари хиляди. Освен че са вредни за хората, подобни откровени манипулации водят до срив на икономиката и тежки поражения върху бизнеса. Безпристрастната статистика показва, че в един от най-лошите дни досега - 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус, 26 283 души са починали от рак. Други 24 641 души са издъхнали от сърдечни заболявания, а 4300 души от диабет.


Комарите убиват 2740 души всеки ден! Хората убиват 1300 души всеки ден! Змиите убиват 137 души всеки ден! Но уж български медии продължават да тровят ефира, че едва ли не в България ще нахлуе чумата! И наред с адекватните мерки, които правителството взима срещу коронавируса, някои институции преиграват, като затварят цели учреждения, зали, стадиони, кина и театри. Психозата явно е толкова силна, че някои хора започват да се презапасяват със стоки, а други не излизат от домовете си. В същото време уважаваният началник на ВМА Венцислав Мутафчийски гастролира почти на всеки кръгъл час, като че ли сме в състояние на война.

Много по-ефективно за българското общество е, ако ресорните институции и болници си вършат работата без много шум, далеч от обективите на камерите и фотоапаратите. Така работата ще е много по-полезна, а обществото няма да бъде подлагано на и без това убийственото напрежение в ежедневието. В противен случай рискуваме дейността в държавата да бъде блокирана, а икономиката ни да загуби милиони.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.