Започнаха проверки за спазване на мерките срещу африканската чума в Плевенско

https://mreja.bg/novini/zapochnaha-proverki-za-spazvane-na-merkite-sreshtu-afrikanskata-chuma-v-plevensko/87798 Mreja.bg
Започнаха проверки за спазване на мерките срещу африканската чума в Плевенско


В Плевенска област започнаха проверки в населените места, които попадат в 20-километрови санитарни зони на две промишлени свинеферми, предаде БНР.

Областният управител Мирослав Петров разпореди в тях да се преустанови отглеждането на домашни животни.

Специални комисии ще обходят селата, за да установят дали стопаните са премахнали прасетата в срок, тъй като попадат в 20-километровата зона до свинефермите с. Дисевица и с. Малчика. Село Къртожабене е едно първите проверени.

Кметът Лени Димитров заяви: „Провериха какво е положението – има ли-няма ли и казаха, че ще дойдат сигурно другата седмица за обеззаразяване на местата, там където са гледани. Не са определили кога точно ще започне плащането на обезщетения. Хората много-много не вярват, дано има някакво обезщетение“.

Ако сега бъдат установени нарушения от проверяващите, ще се даде нов срок, и при повторно нарушение ще се състави административен акт, казаха от Областната дирекция по контрол на храните.

64 са населените места в 5 общини на областта, които ще бъдат проверени.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.