Започна се! Голяма хранителна верига прекрати продажбата на руски продукти у нас

https://mreja.bg/novini/zapochna-se-golyama-hranitelna-veriga-prekrati-prodazhbata-na-ruski-produkti-u-nas/109268 Mreja.bg
Започна се! Голяма хранителна верига прекрати продажбата на руски продукти у нас


От веригата посочват, че за момента няма проблем с доставките


Една от най-големите вериги супермаркети прекрати продажбата на всички продукти от Русия у нас.


 


Става въпрос за веригата хранителни супермаркети Билла.


 


Припомняме, че стотици компании на територията на Евросъюза отказват да продават руска стока в знак на солидарност с Украйна. Това обясниха и от компанията, пише Economic.bg.


 


Решението засяга предимно алкохолни продукти. Освен това веригата е изпратила хигиенни материали от първа необходимост на стойност, надхвърляща 13 хиляди лева.


Те са се активирали до 48 часа, след като БЧК и правителството обявиха съвместна инициатива по молба на Червения кръст в Украйна.


 


От веригата са категорични, че въпреки войната за момента няма опасност от сериозни нарушения в доставките. Към днешна дата не се наблюдават затруднени доставки въпреки динамичната ситуация.


Извършва се постоянен мониторинг.


 


От БИЛЛА подчертават, че преобладаваща част от стоките в магазините им в страната, са от български фирми.


За момента няма признаци на презапасяване, каквото бе наблюдавано при горивата в началото на месеца.


 


Припомняме, че веригата пуснаха олио на промоционална цена, но по-късно уточниха, че поради проблем с доставките този артикул няма да е наличен за периода на промоцията.


Това породи редица коментари. Един от тях гласи: „БИЛЛА надскочиха и цената и паниката съвсем лаконично – Олиото в промоция няма да е налично за периода на промоцията. Точка. Елате после, ще има.“


 


Припомняме, че вчера Джо Байдън също забрани вноса на руски стоки.


Източник: blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.