Започна "Лятна филмомания под звездите" в Банско

https://mreja.bg/novini/zapochna-lyatna-filmomaniya-pod-zvezdite-v-bansko/86202 Mreja.bg
Започна "Лятна филмомания под звездите" в Банско


С прекрасните изпълнения на децата от Читалище "Никола Вапцаров", бе дадено началото на "Лятната Филмомания", на която и тази година програмата е изпълнена с истории за смелост, приятелство и солидарност, заснети на едни от най-труднодостъпните места на планетата.

Филмите са между документално и игрално кино и са носители на множество международни награди.

Организатори на събитието са Община Банско, Читалище "Никола Вапцаров", Сдружение "Международен фестивал на планинарския филм".

При откриването, Натали Петрова – организатор на фестивала каза, че изданието включва 12 филма от 11 държави и публиката в Банско има наистина огромната привилегия да ги гледа. Събитието тя посвети на Петър Атанасов – създател на фестивала, който от година е "горе над върховете на Пирин, но сърцето му винаги е туптяло за Банско". Кметът на Общината Георги Икономов откри вечерите и изрази възхищението си от героите на филмовите ленти, от онези мъже и жени, които са родени под щастлива звезда, които предизвикват себе си и оцеляват екстремно, достигайки до предели и върхове. Той благодари на Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“ и лично на Натали Петрова, за усилията, които тя полага, за да могат зрителите отново да съпреживеят уникалността на формата "Лятна филмомания под звездите".

В публиката беше седнал големият български алпинист Кирил Досков, които заедно с Николай Петков през 1984 г. изкачи Еверест, и който градоначалникът топло поздрави.

От 24 до 27 юли, всяка вечер от 21 часа, на площада в Банско, любителите на природата и екстремното могат да видят едни от най-зашеметяващите кадри за силата на човешкия дух.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.