Задава се Виденова зима (Ето го доказателството)

https://mreja.bg/novini/zadava-se-videnova-zima-eto-go-dokazatelstvoto/108542 Mreja.bg
Задава се Виденова зима (Ето го доказателството)


Виденовата зима е неизбежна


Задава се Виденова зима и това потвърждават прогнозите на Министерството на финансите за следващата година. Предстои забавяне на ръста на доходите и съкращения на хора в държавната администрация, гласи есенната макроикономическа прогноза на финансовото ведомство.


С по-бавни темпове ще продължи повишението на заплатите. За тази година очакванията са за ръст от 8,8%, а през следващата със 7,8%.


Очаква се ограничено нарастване на заетостта през 2022 г. Това се дължи на евентуална оптимизация на работните места в държавната администрация.


Експертите от Министерството на финансите очакват инфлацията да е със завишени нива спрямо тези от пролетта. Те предвиждат и продължаване на растежа на потребителските цени, който ще се ускори и в края на 2021 г., когато инфлацията ще достигне 3,8%.


Тази година се очаква икономически ръст в размер на 4%, а през 2022 г. той ще е в 4,9%, гласят прогнозите на експертите от МФ, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.