Задържаха македонец, издирван от Интерпол-Сърбия, на ГКПП "Гюешево"

https://mreja.bg/novini/zadarzhaha-makedonec-izdirvan-ot-interpol-sarbiya-na-gkpp-gyueshevo/86219 Mreja.bg
Задържаха македонец, издирван от Интерпол-Сърбия, на ГКПП "Гюешево"


Временно задържане със срок до 40 дни на 60-годишния гражданин на Северна Македония Милан Ст., е постановил с определение Окръжният съд в Кюстендил, съобщиха от съда. Обвиняемият е издирван от Интерпол-Сърбия.

Задържан е бил от служители на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Кюстендил, при влизане в страната през ГКПП-Гюешево.

В искането на Окръжна прокуратура-Кюстендил за временно задържане, с цел последваща екстрадиция в Република Сърбия се посочва, че Милан Ст. има присъда-лишаване от свобода, за престъпления против собствеността и данъчната система, постановени от съда в Белград и влезли в сила през 2016 година.

Според българското право, престъпленията са идентични с тези против данъчната система по чл. 255 от НК, като предвидените по тях наказания ги правят екстрадируеми съгласно Европейската конвенция за екстрадиция, допълниха от Окръжния съд.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.