За Великден българите ще се юрнат към…

https://mreja.bg/novini/za-velikden-balgarite-shte-se-yurnat-kam/109380 Mreja.bg
За Великден българите ще се юрнат към…


Съседна Сърбия става все по-предпочитана


Напоследък се превърна в традиция българите да карат Великден извън пределите на страната.


 


Оказва се, че сред най-предпочитаните дестинации за четирите почивни дни са Йордания и Египет.


 


При все, че се забелязва сериозен ръст в търсенето, цените не са повишени.


Дори напротив – туроператорите привличат клиенти с изключително атрактивни цени. Така например за под 2 хиляди лева можете да се насладите и на допълнителни екскурзии за седемте дни, в които ще отдъхвате там.


 


Традиционно европейските столици също са сред предпочитаните дестинации за Великден. При все, че Гърция отново води по популярност, прави впечатление, че съседна Сърбия също става все по-атрактивна.


 


Освен това пандемията от коронавирус, която завладя света преди две години изглежда вече отстъпва. На много места противоепидемичните мерки са много по-свободни. При повечето от дестинациите се изисква само писиар или пък ваканционен паспорт.


 


Преди около година Занзибар бе една от най-предпочитаните дестинации за нашенците. Още тогава туроператорите отбелязаха, че тези места се нареждат на челни позиции заради наличието на директни чартъри. Безплатните PCR-и, които бяха включени в пакетите се явяваха като допълнителен бонус.


Източник: blitz.bg


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.