Йорданка Фандъкова направи важно съобщение за учениците

https://mreja.bg/novini/yordanka-fandakova-napravi-vazhno-saobshtenie-za-uchenicite/106346 Mreja.bg
Йорданка Фандъкова направи важно съобщение за учениците


Йорданка Фандъкова съобщи важна новина за учениците


Йорданка Фандъкова направи важно съобщение за училищата в столицата и пандемията. Тя заяви, че дори при наличието на инфектирани с коронавирус ученици или на учители, няма да се стигне до затваряне на училищата и спиране на целия образователен процес в столицата.


Кметът на София увери, че може да има единствено частично затваряне на сградите. Но решенията ще бъдат взети от здравните власти.


"Ние се съобразяваме с позицията на експертите и лекарите. Аз искрено се надявам да не се стигне до затваряне", заяви Йорданка Фандъкова.


Днес тя посети столично училище, където разговаря с децата и учителите.


"Видяхме с какво нетърпение всички те са очаквали да бъдат отново заедно. Нека не забравяме, че няма нищо по-добро за развитието на децата от това да бъдат заедно в класните стаи", заяви столичният кмет. 


Фандъкова добави, че използването на технологиите ще бъде максимално, за да бъде обучението модерно.


Днес столичният кмет участва в първата копка на нова сграда на детска градина и на разширение на 52-ро училище в район Витоша.


Средствата за реализацията на проекта са предоставени от Министерския съвет. Те са в размер на 15 милиона лева.


"Благодарение на средствата, които получихме, благодарение на нашата последователна политика за инвестиции в училищата и детските градини, ние продължаваме да строим училища и детски градини", заяви Фандъкова.


Тя поздрави столичани за празника на София и пожела да са живи и здрави децата, пише БЛИЦ.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.