Йордан Моллов - експертът в инвестициите, който избра да преподава

https://mreja.bg/novini/yordan-mollov-ekspertat-v-investiciite-koyto-izbra-da-prepodava/105021 Mreja.bg
Йордан Моллов - експертът в инвестициите, който избра да преподава


Йордан Моллов е решил да се оттегли от активния бизнес и да посвети бъдещето си на преподавателска дейност. Името му е добре познато на хората от света на инвестициите и финансовия сектор, тъй като той е сред топ експертите в бранша. Вместо да изкарва милиони от дейността на експерт с международен опит, той е избрал да предаде познанията си на новото поколение млади финансисти, които в бъдеще ще имат нелеката задача да градят и управляват родната икономика.

Йордан Моллов e бакалавър по международни отношения от SUNY New Paltz, САЩ и магистър по бизнес администрация от Fordham University, САЩ. Още в началото на професионалната си кариера получава невероятната възможност да се учи от най-добрите. Поканен е в стажантската програма към Централата на Oбединените нации в Ню Йорк. Българинът преминава обучение в главния офис на нейния тогавашен председател Кофи Анан. 

Йордан Моллов знае отлично, че успешните анализатори и съветници познават в пълни детайли тънкостите в търговията на акции, облигации и ценни книжа, и с това са най-големия гарант за всяко инвестиционно дружество. Затова става посредник на фондовата борса, а безценният опит, натрупан в международна среда, дава отражение в пазарните успехите на компаниите, които ръководи.

От 2006 до 2009 г Моллов има шанса да работи в меката на борсовата търговия Wall Street като анализатор на едни от най-големите хедж фондове - Hound Partners, 3G capital, NYLIM. Базирайки се на познанията и компетенциите си в тази сфера, той и още двама от съдружниците му завинаги влизат в историята на българската икономика, като основават първия български хедж фонд в Америка „Голдън спирит асет мениджмънт“, насочен към клиенти от Централна и Източна Европа. 

С цената на много упорита работа, ясна визия, безспорен талант и силна воля, Моллов извежда „Голдън спирит асет мениджмънт“ на световния инвестиционен пазар. 
Цялата администрация на фонда е позиционирана в Манхатън, а отговорността за управлението там е делегирана на един от най-добрите експерти от Уолстрийт в търговията с акции, облигации и ценни книжа. Главният брокер на компанията е известен в цял свят авторитет, който инвестира акции главно на американския пазар. 

Компанията специализира върху инвестиции в акции, облигации, суровини, и други финансови инструменти на всички клиенти, които по американските закони са състоятелни, и използва цялата капиталова структура, за да създаде благоприятна комбинация между риск и печалба. 
Устойчивостта и успехите й са резултат от професионалните анализаторски умения на Моллов. 

„Навсякъде разчитаме на кадри, израснали в българския офис, което дава възможност на трудолюбивите и усърдните да се развиват. Много от младите ни хора натрупаха ценен опит от проверките на местни и чуждестранни институции, които ние минахме успешно. Научихме се, че глобалната експозиция носи не само привилегии, но и отговорности и задължения, главно свързани с местните юрисдикции и установени правила, а също и с местните нрави. Това е само малка част от предизвикателствата, с които се сблъскваме в своето ежедневие“, споделя по-късно в свое интервю предприемачът.

Моллов е категоричен, че рисковете съществуват, за да бъдат поети, възможностите са, за да бъдат използвани, а всеки риск е също така и възможност. 
„Силата ни винаги е била в намирането на новаторски подходи за набиране на клиенти, динамиката на развитие и пробиването на алтернативни пазари“, издава ключа към успешната си кариера финансистът. 

Йордан Моллов израства паралелно със стремглавите темпове на тенденциите и иновациите в света на големите пазари. Улавя с изключителна прецизност пулса на международните компании, така, че да бъде в ритъм с тяхната дейност и растеж. Фирмите, които ръководи у нас бързо започват да се адаптират към използване на парите на бъдещето – биткойните, като основен начин за разплащане. 

Оптимистичната картина, която се разгръща пред бизнеса, дава възможност на Йордан Моллов да бъде един от експертите, успешно търгуват с този променлив инструмент. Съветът му към всички, които са решили да търгуват с биткойни, е да се доверят на специалист, който ще бъде на разположение 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, ще изпраща необходимите анализи, а клиентите ще бъдат спокойни, че виртуалните им пари са в ръцете на печеливш регулиран брокер. 

Само най-успешните и находчиви анализатори и съветници, познават тънкостите в търговията с новата валута, категоричен е топ финансистът.

С днешна дата той се изправя пред поредното предизвикателство в кариерния си път – да отдаде цялата си енергия, способности и качества на нова кауза като преподавател в едни от най-елитните родни университети. Йордан Моллов преподава Стратегии и Е-business в Нов български университет, Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, Университета по библиотекознание и информационни технологии. Изнася лекции като гост – преподавател в Бургаския и Варненския свободни университети. 
Немалка част от времето си посвещава на благотворителна дейност, а компаниите, които до момента ръководи, както и десетките му клиенти, са поверени на неговите също толкова компетентни съдружници.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.